Sydney. Ti ting som din nabo ikke har oplevet

Sydney er muligvis en af de smukkeste byer på jorden. Bygget op omkring verdens største naturlige havn og flankeret af et utal af nationalparker, som ligger kun få km fra byens absolutte centrum, er her alle nuancer af blå og grønt. Der er luft og liv overalt, og byen tager pusten fra de fleste besøgende.

Tag færgen til en af øerne i havnen

Den første af de ti ting, din nabo ikke har oplevet i Sydney, er de mange små øer i havnen. Vidste du, at der er 7 øer i Sydneys enorme naturlige havn? Nogle af dem er ovenikøbet åbne for offentligheden, så hvad med f.eks. at tage på campingtur midt i Sydney Harbour?

http://www.cockatooisland.gov.au/stay/glamping

Vandretur fra Spit Bridge til Manly

Vandretur fra Spit Bridge til Manly

De mange nationalparker indbyder til vandreture. En af de mest berømte vandreture i Sydney er turen mellem de to strande, Coogee og Bondi, og den ER smuk. Man vandrer langs klippekanten med udsigt til surfere, som leder efter den perfekte bølge. Man kommer forbi skønne strande og små hyggelige forstæder. Men vandreturen er ikke en gemt juvel. Her er mange turister, og på nogle tidspunkter af året går man nærmest i gåsegang på stien mellem de to strande. Vil du hellere have en sti for dig selv, kan du i stedet for vælge at vandre en tur fra Spit Bridge til Manly. Turen byder ikke på den enestående udsigt til Stillehavet. Til gengæld er her grønt, roligt og med flotte udsigter til Sydney Harbour, og du kan passende slutte turen af med fish & chips i Manly.

http://short-walks.com.au/new-south-wales/sydney/spit-bridge-to-manly-walk/

Sydney Opera House

Nyd solnedgangen fra Manly færgen

Efter gåtur, fish & chips og en dukkert i havet ved Manly, kan du tage færgen tilbage til byen. Ved solnedgangstid kan du være heldig at få nogle fantastiske skud med kameraet af solen, der går ned bag Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Din nabo har givetvis været på havnerundfart, men færgeturen fra Manly er mindst lige så smuk og meget mere lokalt.

Dagens fangst

Start dagen med en tidlig morgentur bag facaden på Sydneys travle fiskemarked: http://www.sydneyfishmarket.com.au/home. Turene begynder 06.40 og varer 1½-2 timer. Tag light-rail for at komme herud. Efter turen til fiskemarkedet kan du finde en lokal café i Glebe og nyde din morgenmad, inden du går på opdagelse i nogle af bydelens sjove butikker. Jeg lover, at her har naboen garanteret ikke været!

Glebe skilt, Sydney. Fem ting

Paddington Reservoir Garden

I forstaden, Paddington ligger et gammelt vandreservoir. Det er lavet om til en have, og ligner næsten et stykke af Rom – lige midt i Sydney. Gå en tur, sæt dig ned og nyd det grønne åndehul.

http://www.cityofsydney.nsw.gov.au/explore/facilities/parks/major-parks/paddington-reservoir-gardens

Aboriginal kunst – i Bondi

Bondi er nok en af verdens mest kendte strande. Og det er svært ikke at blive imponeret. Her er kridhvid sand, perfekte bølger, livreddere i rød-gult tøj og smukke unge, veltrænede mennesker. Tag herud – se og bliv set. Og når du keder dig, så tag med Walangari Karntawarra rundt i og se på aboriginal kunst i Bondi: http://www.walangari.com.au/bondi-aboriginal-walking-tours

Udsigt til Bondi, Sydney. Fem ting.

På spøgelsestur på Q-station

Karantænestationen på Sydneys “North Head” (sæt kursen mod Manly og drej til højre) blev i 1800-tallet brugt til at isolere folk, der ankom til Sydney og som muligvis kunne have en smitsom sygdom. Viste du tegn på pest, gul feber osv, røg du i karantæne, indtil smittefaren var overstået. Mere end 500 mennesker døde her, og det siges, at nogle af de omkomne aldrig rigtig forlod stedet…. Tag med på spøgelsestur og se selv efter:

http://www.quarantinestation.com.au/Ghost-Tours/adult-ghost-tour.html

Ud i forstæderne

Sydney er enorm! Faktisk er det en af verdens største by, når man kigger på arealet. Byens demografiske centrum ligger 25 km vest for CBD (Central Business District), som er der, hvor de fleste turister holder til. Der er mere end 600 forstæder i byen! http://www.sydney.com/destinations , så hvis du vil opleve det “ægte” Sydney, skal du i virkeligheden ud i forstæderne. Strandforstæderne er naturligvis de mest oplagte, men snyd heller ikke dig selv for Newtown og Glebe, som begge er hippe, unge, skæve og meget charmerende.

Strandforstad i Sydney. Fem ting

Besøg et museum

Det lyder måske ikke så opfindsomt, men Sydney har så meget at byde på, at de fleste turister aldrig når ind på nogle af museerne. Det er virkelig en skam for Sydney har nogle helt fantastiske museer: http://sydneylivingmuseums.com.au/

Museum of Sydney er blandt mine favoritter. Det er bygget ovenpå byens første regeringsbygning. Der er sket meget siden da….

Giraf

“Roar and snore”

Vågn på blandt giraffer og zebraer i en af verdens smukkeste byer. I Taronga Zoo kan man tilbringe natten i et telt – ægte “glamping”:

http://taronga.org.au/taronga-zoo/accommodation/roar-snore-more-information.

You can also find this tale in English on talesfromaustralia.com and on the Danish travel-website: rejserejsrejs.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *